Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter åtta månader på posten – nu hälsas domprosten välkommen i kyrkan

Vid högmässan i Västerås domkyrka den 8 oktober välkomnas Susann Senter som ny domprost och kyrkoherde.

Annons

– Som domprost och ansvarig har jag så många duktiga medarbetare till hjälp och stöd. Det ger kraft och möjligheter. Men utmaningen i den stora organisationen är att hålla en god balans mellan ett gemensamt utnyttjande av resurser och lokal närvaro. Uppdraget är tydligt: att i ord och handling berätta om Gud som delar våra liv. Det vill jag bidra till, säger Susann Senter i ett pressmeddelande.

Läs mer: Nygammal domprost utsedd i Västerås

Västerås stift är till ytan det tredje största i landet och rymmer 76 församlingar. Det sträcker sig från Mälaren i söder upp mot nordväst till den norska gränsen och är Svenska kyrkans regionala nivå i Västmanlands, Dalarnas och norra Örebro län.

Formellt tillträdde Susann Senter som domprost den 1 oktober efter att ha vikarierat på tjänsten sen februari. Som domprost kommer hon också att vara en del av Västerås stiftslednings funktion och bland annat fungera som biskopens ersättare när det till exempel gäller tillsyn i församlingar.

■ ■ För mer nyheter om Västerås, klicka här