Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter debatten kring Lindelöf – vill skrota priset helt: "Inget jobb jag ser fram emot"

Beslutet att inte nominera Victor Nilsson Lindelöf till priset som "Årets försvarare" på Fotbollsgalan har väckt starka reaktioner.
Nu svarar assisterande förbundskaptenen Peter Wettergren, som sitter med i juryn, på kritiken.
– Jag tycker inte om att man har en sådan här omröstning, säger han till Sportbladet.

Många har reagerat på att landslagsstjärnan Victor Nilsson Lindelöf inte ens blev nominerad på Fotbollsgalan. Inte minst spelarens agent Hasan Cetinkaya som sågade juryn fullständigt.

– Det är pinsamt för svensk fotboll att Victor inte är nominerad och det går väl knappt att ta på allvar? Jag vet inte vilka som sitter i juryn men det blir pajasnivå, sa Cetinkaya till SportExpressen.

Under onsdagens presskonferens – där den svenska truppen inför dubbelmötet med Italien presenterades – svarade förbundskaptenen Janne Andersson på kritiken.

– Vi är tio stycken i den juryn. De besluten tas i ett slutet rum, och alla som är med i den juryn får kollektivt ställa sig bakom det beslutet, oavsett vad man själv röstat. Så det finns inte mycket mer att säga om det, säger han.

Assisterande förbundskaptenen Peter Wettergren, också med i juryn, går ett steg längre.

Han vill helst skrota priset helt och hållet.

– Jag tycker inte om att man har en sådan här omröstning. Att man, när det gäller en lagidrott som fotboll, ska utse vem som är bäst i olika lagdelar. Jag är lite emot det men det är bara vad jag personligen tycker. Fotboll för mig är ett lagspel, säger Wettergren till Sportbladet.

– Det är inget jobb jag ser fram emot men det är ett jobb som ska göra, fortsätter han.

Janne Andersson kommenterade också den stora mängd kritik som Lindelöf själv har fått utstå under sin tunga period sedan flytten till England.

– För vår del är det viktigt att försöka få spelarna att klippa det de har med sig i bagaget från närtid. Jag vill att våra spelare ska spela och trivas och ha det bra. Men hade Vigge kommit till United och spelat och varit given direkt hade jag nästan varit förvånad. Hur medier hanterar det kan inte jag göra någonting åt. Det är upp till honom att hantera, säger Andersson.

MER LÄSNING

► För Plus-kunder: Exakta beloppet avslöjat i Benficarapport – så många miljoner fick VSK för Viggeaffären

► För Plus-kunder: Efter kritiserade arvodet för Vigge-dealen – Stefan Pettersson försvarar sig: "Jag gjorde ganska mycket"

► Läs också: Nilsson Lindelöf nobbades – nu rasar agenten: "Pinsamt för svensk fotboll – blir pajasnivå"

► Läs också: Nilsson Lindelöf petas – inte ens med på bänken i stormötet: "För långsam"

► Läs också: Dyraste försvararen genom tiderna – men "Vigge" är INTE nominerad till årets back: "Får inget säga"

► Läs också: United-experten toksågar Nilsson Lindelöf efter jättetabbarna: "En fara för sitt lag"

► Läs också: Totalsågas i brittisk media efter plattmatchen: "Nilsson Lindelöf är en tragedi"