Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter drunkningslarm i Hallstahammar – kvinna avled

Strax före klockan 17.00 på torsdagen larmades räddningstjänsten till en misstänkt drunkningsolycka i Sörkvarn i Hallstahammar. En kvinna påträffades i Kolbäcksån av räddningstjänstens ytbärgare. Hennes liv gick inte att rädda.

Enligt VLT:s reporter var det ett stort pådrag med flera ambulanser, polisbilar och räddningsbåt med dykare vid Sörkvarnsforsen i Hallstahammar.

– En kvinna ska ha setts sittande vid vattnet. Men efter en stund var hon försvunnen, men hennes saker var kvar vid strandkanten, säger Johan Gustavsson, inre befäl vid räddningstjänsten.

Räddningsdykare sökte i vattnet närmast forsen efter kvinnan och ytbärgare åkte med en gummibåt för att söka nedströms.

Vid 17.30-tiden bekräftade polisen att kvinnan ska ha hittats i vattnet och nu jobbar de med diverse utredningsåtgärder.

– Den person som anträffades i Hallstahammar vid Kolbäcksån är avliden. Anhöriga är underrättade, säger Sami Mattila som är jourhavande förundersökningsledare i polisområde Västmanland.

Larmet kom vid 16.55-tiden på torsdagen. Under räddningsarbetet stängdes Sörkvarnsvägen av vid bron över forsen. Trafiken släpptes på igen vid 18-tiden.