Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter helgens skottlossning – många poliser syns på gatorna: "Har fått extra resurser"

 
Skottlossningen mot polismannen och hans familj
Visa alla artiklar

Efter skjutningen mot en polismans villa i helgen har polisen i Västerås tilldelats extra personal. Det gör att fler poliser än vanligt åker ut på ärenden, även sådana av vardaglig karaktär.

I samband med att en misstänkt drograttfyllerist stoppades vid Erikslund i Västerås på måndagsmorgonen såg förbipasserande minst tre polisbilar och beväpnad polis.

Enligt Linnéa Hultberg vid polisens länskommunikationscentral är det många poliser i omlopp i staden just nu, vilket är en trygghetsåtgärd. Det har också bidragit till att ett antal rattfyllerister har stoppats det senaste dygnet.

– Just nu har vi extra förstärkning efter skjutningen i helgen, så det ser mer ut än vad folk är vana vid, säger Linnéa Hultberg.

Det var vid klockan 03.20 natten mot lördag som en polismans villa besköts med ett tjugotal skott på Hagaberg . Efter det har Västeråspolisen alltså höjt säkerheten.

– Mycket av det vi gör vardagligdags ser nu ut att vara något större än det är. Vi utnyttjar de resurser vi har helt enkelt.

Läs också: Fem drograttfyllor upptäcktes på mindre än ett dygn – tack vare ökade polisresurser