Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter kritiserade arvodet för Vigge-dealen – Stefan Pettersson försvarar sig: "Jag gjorde ganska mycket"

Stefan Pettersson uppgavs få 2,5–3 miljoner efter att ha hjälpt VSK Fotboll förhandla med Benfica om Victor Nilsson Lindelöf-pengarna.
Nu uttalar han sig för första gången efter kritiken som följde.
– Jag gjorde ganska mycket, säger han till Fotbollskanalen.

VLT-sporten avslöjade att VSK betalat agenten (och blivande landslagschefen i fotboll) Stefan Pettersson för att hjälpa dem att lösa tvisten med Benfica om Victor Nilsson Lindelöfs vidareförsäljningspengar.

VSK säkrade uppemot 50 miljoner på avtalet som slöts med den portugisiska klubben och Stefan Pettersson belönades för det. Det har spekulerats i att han fick 2,5–3 miljoner kronor, något som kritiserats.

– Uppenbarligen har Stefan Pettersson fått en rejäl summa pengar för att ha hjälpt VSK, och det som är oklart för mig och många andra är på vilket sätt han hjälpt klubben. Vi hade ju landets ledande jurist (Lars Nilsson) på området som kunde ha skött det, sa VSK-swish-initiativtagaren Anders Tengström till Fotbollskanalen.

Nu uttalar sig Stefan Pettersson för första gången efter kritiken. Han vill inte uttala sig om summan, och Fotbollskanalen skriver att han varit fåordig när han förklarar sin roll.

– Ja… Vad gjorde jag? Ganska mycket gjorde jag. Bollplank var jag ju inte bara i just den specifika affären utan det var betydligt mer än så, säger han till Fotbollskanalen.

Han menar att han gjort skäl för ersättningen.

–Ja, absolut. Det var inga konstigheter i det här någonstans. Men att hålla på att diskutera det i media känns lite märkligt.

Läs mer

► (+) Avslöjar – Johan Mjällby nära att förlänga med VSK Fotboll: "Sista detaljerna"

Efter avslöjandet om VSK-miljonerna – nu riktas kritik mot styrelsen: "Det är skevt"

► (+) Bekräftat om Viggedealen – VSK betalade för Stefan Petterssons hjälp: "Success fee"

► (+) Hyllar debutsäsongen framför VSK-fansen: "Mäktigaste i fotbollskarriären"