Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter skandalen: SD-politikern avsäger sig sina politiska uppdrag

Efter avslöjandena om att Katarina Broman (SD) uttryckt sig såväl antisemitiskt och rasistiskt i sociala medier avsäger hon sina ersättarplatser i kommun- och landstingsfullmäktige.

Sverigedemokraterna i Västerås skriver i ett pressmeddelande att Broman igår kväll meddelat att hon avsäger sig sin ersättarplats i både landstingsfullmäktige och Västerås kommunfullmäktige. Därmed har hon inte längre några politiska uppdrag inom Sverigedemokraterna.

Läs också: Landstingspolitiker - "Muslimer är nazister"

Avhoppet kommer efter att det uppdagats att Broman i sociala medier bland annat menat att judiska familjer ligger bakom invandringen till Sverige och skrivit att "muslimer är nazister".

Partiets gruppledare i kommunfullmäktige, Ann-Christine From Utterstedt sa igår att hon bett Broman ta "time-out" efter Bromans uttalanden.

– Så skulle jag aldrig uttrycka mig. Om det sedan görs som privatperson eller inte spelar ingen roll. Man företräder partiet oavsett, säger hon.

Läs chefredaktör Daniel Nordströms blogg: "Nättrollet Katarina Broman"