Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter tunga starten – nu kliver klubbikonen in i Suras bås: "Accepterar inte den utveckling vi sett"

Sura Blue Hammers ligger sist i Hockeyettan Västra med enbart fyra poäng på elva matcher. Nu agerar klubbledningen genom att kasta in klubbikonen Jarno Pikkarainen i tränarbåset.
– Vi vill visa såväl medlemmar som publik och sponsorer att vi inte stilla accepterar den utveckling som vi sett kring truppen den senaste tiden, säger Mattias Forsberg, vice ordförande i Surahammars IF i ett pressmeddelande.

Sura Blue Hammers går mot en fjärde raka säsong med negativt kval om ingenting händer. Det prekära läget har fått klubben att agera. Nu kliver 37-årige profilen Jarno Pikkarainen in i tränarstaben. Den tidigare allsvenske forwarden behöver ingen närmare presentation. Det han gjort på isen för Sura Blue Hammers genom åren slår honom in bland en historisk skara storspelare klubben haft genom åren.

Efter fjolårets säsong valde Pikkarainen att lägga skridskorna på hyllan trots övertalsförsök att få honom att spela en säsong till. Nu går han in som assisternade tränare tillsammans med Conny Grundström. Joakim Lundholm blir kvar som huvudtränare och Håkan Böös som team manager.

"Syftet är att med nya ögon och ny energi i bås och omklädningsrum stärka gemenskapen, få tillbaka glädjen i laget och förhoppningsvis även få laget att lyfta spelmässigt", skriver klubben på sin hemsida.

– Vi har en tuff situation såväl spelmässigt som mentalt just nu. Genom att ta in Jarno Pikkarianen i organisationen kring A-laget vill vi visa såväl medlemmar som publik och sponsorer att vi inte stilla accepterar den utveckling som vi sett kring truppen den senaste tiden säger Mattias Forsberg, vice ordförande i Surahammars IF i ett pressmeddelande.

Situationen på det sporstliga planet är förstås ohållbart för Sura Blue Hammers. Laget har både släppt in i särklass mest mål och gjort i särklass minst i Hockeyettan Västra.

– Vi har hamnat i en negativ spiral där skador och sjukdomar i kombination med spelmässiga motgångar satt sig mentalt på många killar. Vi har en tunn trupp med många orutinerade spelare, men också ett lag med många talangfulla spelare. Kan man ta poäng borta mot Mariestad borde materialet även räcka till för att spela jämnt mot andra lag. Med rätt träning, coachning och inställning till både träningar och matcher finns goda förutsättningar att nå plats 2–5 efter jul och på så sätt undvika negativt kval. Vi hoppas därför att Jarno med sin erfarenhet och sin pondus kan gjuta nytt mod i truppen och samtidigt bidra med värdefulltledarskap i såväl båset som omklädningsrummet avslutar Mattias Forsberg, vice ordförande i Surahammars IF.

Även på spelarfronten har Sura Blue Hammers valt att agera. In kommer den 22-årige forwaden Joel Bond som kommer närmast från Rimbo IF i division 2. Under ett antal säsonger har han snittat en poäng per match i tvåan. I och med Suras skadelista bidrar han till att bredda truppen.