Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ekeby BK och Hallstahammars Brottarklubb prisas för sitt integrationsarbete

Föreningarna som valdes ut av 13 nominerade får 10 000 kronor vardera.

Hallstahammar kommuns nyinstiftade integrationsstipendium gick till två idrottsföreningar som lyckats bra med att integrera ensamkommande ungdomar och nyinflyttade flyktingfamiljers barn i bollsporter och brottning.

–Ekeby BK och Hallstahammars Brottarklubb brinner båda för integration och har gjort ett arbete som lyckats på ett brett sätt, sade Mariette Sjölund, (S) ordförande i socialnämnden när hon överlämnade blommor till vinnarna i måndags.

– Ekeby har lyckats engagera 40 ensamkommande ungdomar i såväl träning som matchspel och olika fritidssysselsättningar som klubben arrangerat. Ungdomarna har bland annat själva fått skruva ihop 30 gamla cyklar som de kan använda till och från träningen.

Thommy Gustafsson och Niko Ljevar från Ekeby BK samt Kenneth Holmberg från Hallstahammars BK representerade föreningarna när namnet på årets stipendiater (de första någonsin) tillkännagavs i Kommunhuset i måndags i Hallstahammar. Prispengarna, 10 000 kronor vardera överlämnas först på Tillsammansdagen 6/05.

– De är verkligt engagerade i fotbollen ungdomarna numera. Häromkvällen kom 32 personer till träningen, och vi fick släcka ner för att få dem att gå hem, sade Niko Ljevar, ledare i Ekeby BK.

Totalt nominerades 13 föreningar och enskilda personer till stipendiet och socialnämnden som fungerat som nomineringskommité har valt ut vinnarna. Initiativtagare till stipendiet är moderaterna.