Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollkänsla ger ung företagare från Västerås prestigefyllt stipendium

19-årige David Fant, Västerås, har tilldelats 2017 års Anders Wall-stipendium för ung företagsamhet. Stipendiesumman är på 100 000 kronor och delas ut i Stockholm den 10 mars.

Annons

David Fant började efter ABB-gymnasiet i Västerås att tillsammans med tre kolleger utveckla en ny app; Just Football.

Det är en app som kombinerar den virtuella och verkliga världen – till skillnad från andra "fotbollsspel på nätet" så kan man med appens hjälp organisera sig, bjuda in vänner och hitta andra som spelar fotboll i verkliga livet i ens närhet. Man håller koll på tid, resultat och rankning och kan på så vis överföra dataspelskänslan till verklighetens fotbollsplaner.

Läs mer om appen: Spontanfotboll med appens hjälp

Appen ska kombinera dataspelandets lätthet med den riktiga fotbollens känsla och gemenskap.

David Fant räknar med att kunna lansera appen i början av sommaren. Han har under det senaste året rönt stor uppmärksamhet, bland annat har han blivit inbjuden av Facebook till deras så kallade acceleratorprogram och av Apple till en konferens för utvecklare i Silicon Valley, USA.

Anders Walls stiftelse grundades 1981 i samband med finansmannen Anders Walls 50-årsdag. Stiftelserna har sedan dess delat ut många miljoner i bidrag till olika aktörer inom områdena företagande, forskning och utbildning, kultur, landsbygdsutveckling och internationell utbildning.

Priserna delas ut på Anders Walls födelsedag 10 mars.

Mer läsning

Annons