Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elarbetsgivare: Låt oss göra rätt igen!

Förra årets avtalsrörelse blev – i spåren av finanskrisen – måttfull och har bidragit till att Sverige har starkare konkurrenskraft samtidigt som de anställda fick reallöneökningar. Låt oss göra rätt igen!

Då måste alla vara med på noterna. Det räcker inte med att de stora organisationerna tar sitt ansvar. Det är de bråkigaste, ofta små, fackförbunden som håller nyckeln till en framgångsrik avtalsrörelse för alla.

Vår motpart Elektrikerförbundet är ett av de fackförbund som varit mest inriktade på konflikt. Återkommande varsel och utlysta konflikter har blivit något av en ritual när nya avtal ska slutas. Sedan 1993 har det varit över 20 konflikter.

Det senaste avtalet bidrog till att Sverige klarade krisen med färre förlorade jobb än andra länder. Det var en framgång. Men vi som följer Elektrikerförbundet ser att de redan nu laddar för stora lönehöjningar som en slags ”revansch” för tidigare ansvarstagande.

Det paradoxala är ju att samtidigt som elteknik är en bransch i den teknologiska framkanten så är våra kollektivavtal i grunden de samma som 1906, en tid då elektrifieringen av den svenska landsbygden inleddes. Med moderna avtal kan vi öppna upp för utveckling och expansion inom nya teknikområden med växande sektorer som energieffektivisering eller säkerhet i äldreboenden. Om branschen får utvecklas kan vi det skapa många nya företag och arbetstillfällen.

Vi måste genom bättre kollektivavtal få ett slut på skråtänkandet i branschen. Med en friare rekrytering kan vi få in viktig, kompletterande kompetens i våra företag. Då kommer våra företag kunna erbjuda fler lösningar inom energiförsörjning och andra områden som ropar efter klimatsmarta och hållbara lösningar.

Vi vill se en mer decentraliserad lönebildning, så nära företagen som möjligt. Gärna prestationslönesystem på företagsnivå som komplement till månadslön. Kompetens och personlig utveckling måste kunna belönas bättre än nu, det tjänar både företag och medarbetare på. Vi måste få individuella löner också när det handlar om ackordslöner. Vi behöver också få en mer flexibel förläggning av arbetstiden.

Det är ännu några månader kvar innan vi kommer att se vilka krav Elektrikerförbundet kommer att ställa. Det är en tid som förbundet borde utnyttja för att kunna sälla sig till de ansvarsfulla förbunden. Och en tid som avtalssekreteraren Per Bardh och den övriga LO-ledningen borde ta till vara på för att få en ansvarsfull samordning – som även inkluderar elektrikerna.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel