Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eldig gycklare på ungdomsdag

Gycklaren Zack värmde upp med en förshow på Ungdomsdagen i Surahammar då även publiken fick pröva på en del trix.

Alexandra, 7 år, fick snurra tallrikar på två pinnar och såg mycket förvånad ut över sin egen bedrift.

– Det var lite segt att få igång publiken, sa Zack Segelström efteråt.

– Det är svårare när det är sånt här väder. Det är också lättare att få respons när det är fler i publiken och de triggar varann.

Zack, 37 år, är i stort sett självlärd och är en av fem artister i Sverige i sin genre. Han började som gatuartist i tjugoårsåldern då han liftade runt i Europa. Sen blev det Australien och England innan han flyttade hem 1998.

– Nu finns det cirkusskolor och det har tyvärr kommit in lite elitism.

På förshowen jonglerar han med en machete, en skära och ett äpple, han jonglerade med brinnande facklor och slukade ett svärd. Han pratade och skämtade oavbrutet hela tiden. Med cirka 400 shower per år måste det slita på kroppen.

– Just nu har jag en spricka i foten och ett skadat ledband. Jag håller på så länge kroppen håller.

Men ungdomsdagen innehöll mer än gyckel. Femkampen var ett uppskattat inslag. Arrangörsföreningen Född i farstun tävlade mot Svenska kyrkans ungdom och ett sportlag.

– Ungdomsdagen är en avknoppning från Suradagarna, säger Urban Andersson, fritidsledare på Kärnhuset.

– Man brukar fira när man slutar skolan. Men man kan ju också fira att skolan startar, menar han.

Senare på kvällen väntade musik av lokala band som Sweet Wire, Lonely old men, Jonas Jakobsson, Camilla Pettersson, Gravity man, Fusionland och Gycklaren Zacks huvudshow. Den drogfria ungdomsdagen arrangerades av Född i farstun, ABF och Kärnhuset. ingrid patring