Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eldningsförbudet hävs på onsdag

I nästan en månad rådde det generella eldningsförbudet i Västmanland. På onsdag hävs det.

Anmäl text- och faktafel

Länsstyrelsen meddelade på måndagseftermiddagen att det generella eldningsförbudet i Västmanlands län hävs klockan 8.00 nu på onsdag, den 15 augusti.

Länsstyrelsen beslutade om ett generellt eldningsförbud för hela Västmanlands län den 18 juli 2018. Bakgrunden var att det då rådde extremt stor risk för brand i skog och mark i hela länet.

Efter de senaste dagarnas regnande har situationen förbättrats såpass i skog och mark att det generella förbudet på att till exempel grilla i samband med skogspromenaden upphävs.

I sitt pressmeddelande påpekar länsstyrelsen att försiktighet fortsatt ska råda vid eldning utomhus – och skickar med tre förmaningar:

• Tänk på att du kan ställas till svars och bli straffad om du orsakar en brand på grund av oaktsamhet.

• Tänk på att engångsgrillar lätt kan orsaka bränder - de kan bli mycket varma. Ställer du en engångsgrill i gräset kan det lätt ta eld i gräset.

• Om du är rökare är det viktigt att du inte slänger fimpar hur som helst. Tänk också på att inte slänga ut glödande cigarretter från bilar eller tåg eftersom de kan antända torrt gräs på vägren eller banvall.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips