Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elegans och briljans med Glans

Tårarna rinner och magen krampar. Åh vad jag älskar Johan Glans.

Annons

Han ser ganska oansenlig ut. Som den där grannen man inte lägger märke till, men som mycket väl vet vem du är och har koll på luddet du lämnar i tvättstugan.

Men sedan börjar komikern Johan Glans dra sina skämt. Och eftersom vi sett honom på teve, i allt från Släng dig i brunnen till Parlamentet vet vi att han är rolig. Och han är rolig i verkligheten också. På riktigt.

Glans skämt är intelligenta och välformulerade samtidigt som de känns spontana och vardagsnära. Han skämtar om allt från svenskars kärlek till allsång men att vi knappt tar ton när det ska sjungas en psalm i kyrkan till hur finlandssvenskar alltid låter lite mer intelligenta.

- Så det tar ett tag innan man kommer på, näää, du är dum i huvudet.

Okej, att återge skämt är inte lätt. Humor kan vara ganska individuell. Men Glans är expert på att få publiken att känna igen sig. Glans skämtar om sin tvååring som bajsar i badkaret. Och vi skrattar. Glans börjar pratar om religion och undrar om västeråsare är religiösa.

- Man får vara det, jag respekterar folks vanföreställningar, säger han.

Det är så enkelt och briljant.

Två utsålda föreställningar genomförde Johan Glans på fredagskvällen i Konserthuset. Kommer han hit igen, missa honom inte!

Annons