Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elektra firar hela veckan

Direktsänd opera, barnfest med Astrid Lindgren-tema, Bollywood-film och massor av premiärer blir det när Elektra firar sina 10 år på Culturen.

På måndag inleder biografen Elektra sin jubileumsvecka med att visa filmen om dans- och teaterföreställningen Anund – All tid är nu. Det är startskottet för en intensiv filmvecka på temat film och musik.

– Jag hoppas att många passar på att få en riktig filmupplevelse under den här veckan, säger Anders Eriksson, biografföreståndare på Elektra.

Den som hade bespetsat sig på att få testa den nya salongen som håller på att byggas på Elektra får dock ge sig till tåls. Den kommer att invigas den 24 september.

– Det blir en bra salong med den absolut senaste tekniken, berättar Anders Eriksson.

Den första filmen som visades när Elektra öppnade i Culturen för 10 år sedan var Francis Coppolas Virgin Suicides och den kommer att visas igen.

– Den gick ju i helgen på tv, så nu får folk chansen att se vilken skillnad det är att se filmen på bio och i tv-rutan, säger Anders Eriksson.

Elektra har omkring 25 000 besökare om året.

– Ungefär hälften är sådana som är ständigt återkommande. Övriga är besökare som går när det är något speciellt som intresserar dem, berättar Anders Eriksson.

Man startar också ett nytt koncept – Klubb Elektra. Något för den som gillar kombinationen av soft musik, bio och barhäng. Vid premiären visas bland annat kortfilmer.