Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eleonore Lundkvist (M): Bilbränderna måste stoppas

Nyligen presenterade Hem & Hyra en undersökning som visar att Västerås fortfarande är bland de kommuner i Sverige som har flest bilbränder per capita. Bara Örebro har fler. Det är inte en topplista Västerås ska stanna kvar på.

Moderaterna har under våren drivit på för att kommunen ska flytta på utbrända fordon inom ett dygn när de står på kommunal mark. Men mycket mer behöver göras.

Trygghetskameror måste få sättas upp i drabbade områden. Fler synliga poliser och ordningsvakter krävs. Brott måste få tydliga konsekvenser, det ska inte gå att få mängdrabatt för den som begår flera brott samtidigt.

Brott måste få tydliga konsekvenser, det ska inte gå att få mängdrabatt för den som begår flera brott samtidigt.

Ofta är det unga människor som tänder på bilar. Jobb och studier måste bli vägen framåt för den som bränner bilar, inte kriminalitet och bidragsberoende. Därför måste kommunen och hela samhället våga ställa krav och föräldrar ta sitt ansvar.

Att ställa krav är att bry sig. Rättigheter, skyldigheter och möjligheter måste gälla lika för alla.

Eleonore Lundkvist (M)

kandidat till kommunfullmäktige

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel