Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elev knivskuren vid Kungsängsgymnasiet – gärningsmannen på fri fot

En elev i 20-årsåldern knivskars vid Kungsängsgymnasiet i Sala vid 08.30-tiden på onsdagsmorgonen. Den misstänkta gärningsmannen är fortfarande på fri fot. Polisen utreder händelsen som försök till mord.

Det är oklart vad som ledde fram till händelsen. Kungsängsgymnasiet bekräftar att det är en elev som blivit knivskuren.

"Knivskärningen skedde när eleven var på väg till skolan. Den skadade eleven sökte hjälp inne på skolan och ambulans och polis larmades", skriver Sala kommun på sin hemsida.

Tord Hallberg är rektorn på Kungsängsgymnasiet.

– Händelsen har inträffat nu på morgonen. Jag kan inte säga mycket mer än så.

Polis och ambulans larmades ut till platsen.

– Vi har precis varit där ute. Det var vittnen som ringde in och berättade att en person hade blivit knivskuren utanför skolan, säger Mats Länn, befäl vid polisens länskommunikationscentral.

Vid platsen hittades en man född 1997 som hade blivit knivskuren i ryggen. Han har en skada på cirka 10 centimeter, enligt polisen.

– Han var vaken och talbar när vi kom fram. Gärningsmannen var inte kvar utan hade sprungit mot tågstationen med sällskap av en tjej, säger Mats Länn.

Den skadade mannen fördes med ambulans till sjukhuset i Västerås. Enligt polisen ska mannen inte ha livshotande skador. Han kommer att höras under dagen.

Det finns i nuläget ingen gripen för brottet. Den misstänkta gärningsmannen och kvinnan sågs röra sig från platsen i riktning mot Järnvägsstationen i Sala.

– Mannen hade en kamouflage-färgad jacka på sig och gick mot järnvägsstationen i Sala. Vi är ute i Sala och försöker hitta gärningsmannen.

Polisen ska ha både signalement och namnuppgifter som man jobbar efter. Man söker efter en man i 20-årsåldern.

– Det ska ha varit bråk mellan personerna, det har kommit uppgifter om att gärningsmannen jagat målsäganden. De har varit inne på Kungsängsgymnasiet men själva attacken har skett utomhus, säger Mats Länn, LKC-befäl.

Personal och elever på Kungsängsgymnasiet är informerade om händelsen. Stödpersonal, Svenska Kyrkan och kommunens säkerhetschef finns på plats på skolan.

Ärendet rubricerades initialt som grov misshandel. Efter att nya uppgifter inkommit har man beslutat att rubricera om brottet, den nya rubriceringen är försök till mord.

– Det har kommit in nya uppgifter efter vittnesförhör som gjort att man ändrat rubriceringen, säger Mats Länn.

Polisen bedömer inte att det finns något hot mot skolan.

Vet du mer om händelsen? Har du bilder eller film? Kontakta oss:

Via vårt tipsaformulär

MMS / SMS72021, inled meddelandet med "SA" följt av mellanslag

E-post [email protected]

Ring och tipsa 0224-561 36

Texten uppdateras när vi får mer information.