Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elev sköt lärare i huvudet

"Nästa gång ska jag använda riktiga kulor"

Annons

En lärare på Hammarskolan blev igår skjuten av en elev beväpnad med en softairgun.

Läraren träffades i huvudet av projektilen. Enligt uppgift till VLT bara några centimeter från ena ögat. Eleven stod på ett avstånd på drygt fem meter när han sköt och ska enligt polisanmälan medvetet siktat mot lärarens huvud.

I den polisanmälan som finns ska eleven ha sagt att han ville ha en ny lärare och att nästa gång skulle han använda riktiga kulor.

Eleven hade lånat vapnet av en kompis. Eleven som sköt är misstänkt för misshandel och olaga hot. Den elev som lånat ut vapnet är misstänkt för olaga vapeninnehav. Eleven som lånat ut vapnet har enligt polisanmälan  vägrat uppge varifrån han fått vapnet.

Ärendet kommer nu överlämnas till ungdomspolisen i Västerås som sedan kommer att överlämna saken till sociala myndigheter eftersom de två barnen inte är straffmyndiga,

- Läraren har inte fått några fysiska skador och är tillbaka på jobbet idag.

Det säger Conny Ström, skolchef på Surahammars kommun.

- Eleven som sköt mot läraren har blivit avstängd. De övriga eleverna på skolan har blivit informerade om det som har hänt. Just nu så arbetar vi med hur vi ska lösa undervisningen för den elev som blivit avstängd.

Eleven som lånat ut vapnet är inte avstängd från undervisningen.

- Att inte barn- och bildningsnämndens ordförande har blivit informerad beror helt enkelt på en kommunikationsmiss mellan mig och skolans rektor om vem som skulle informera Leif Carlberg, säger Conny Ström.

Läs också Ledarbloggen: "Nu får det vara nog!"