Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elev slog lärare blodig

Den då 17-årige eleven hängde i uppehållsrummet och läraren uppmanade honom att komma till lektionen. Uppmaningen fick 17-åringen att ilskna till. Han rusade in i verkstadslokalen och gav läraren en rak höger.

Annons

Pojken försökte även ge sig på en annan lärare som försökte undsätta sin kollega. Misshandeln skedde i oktober förra året.

Under rättegången erkände eleven att han gett läraren en ”uppercut”. Slaget var så hårt att läraren drabbades av två frakturer och tvingades operera käkbenet. Under lång tid kunde han bara inta flytande föda.

17-åringen mådde vid tiden för överfallet psykiskt dåligt , och kände inte av slaget i handen eftersom han slagit i betongväggar under ett års tid.

Västmanlands domstol dömer pojken för misshandel och försök  till misshandel. Straffet blir ungdomsvård.  Hade slaget utdelats av en vuxen hade straffet ovillkorligen lett till fängelse.

Eleven döms också att betala 14 500 kronor i skadestånd till läraren.