Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elever bjuds in till mattekonvent inför nationella proven

Elever från årskurs 9 och gymnasiet ges möjlighet att få extrahjälp och pluggtips inför nationella proven i matematik. På mattekonventet som är gratis kommer studier att varvas med underhållning.

Den 7 maj mellan 17-20 anordnar den ideella föreningen Mattecentrum sitt årliga mattekonvent på ABB Meeting Point i Västerås. På plats kommer Mattecentrums volontärer att vara tillgängliga.

- Det är fantastiskt att se alla elever komma till konventen och lägga ner tid och energi på sina förberedelser inför nationella provet i matematik, säger Karolina Lisslö, generalsekreterare på Mattecentrum i ett pressemeddelande.

Nationella proven utgör en stor oro för många elever. Det är därför Mattecentrum anordnar mattekonventen. På konventet får eleverna plugga matematik tillsammans med elever från hela Västerås. Eleverna erbjuds gamla nationella prov, en enklare måltid samt underhållning.

Konventet är gratis. Det krävs dock att man gör en föranmälan här.

- Våra mattekonvent är väldigt uppskattade och vi fyller alltid våra platser. Vi är glada att vi även kan erbjuda eleverna underhållning så att de får ut mer av dagen, säger Karolina Lisslö.

Konventet i Västerås blir det nionde i ordningen. Mattecentrum driver utöver det tre räknestugor per vecka i Västerås.