Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elever fick mäss-inspiration

I dag hölls ORKA-mässan för Västerås gymnasie-ettor. Mellan 8:30 och 15.00 kunde stadens ungdomar få information från 40 olika organisationer och företag.

Platsen är Växhuset och redan utanför märks det att det är något speciellt på gång. En scen har byggts upp och en kille sjunger låtar som skulle kunna vara egenkomponerade, han spelar även gitarr. Ett par killar brottas iklädda sumodräkter medan en annan rider en elektrisk tjur som monterats upp med en mjuk matta att falla på.

-Vi försöker ha lite underhållning och fest över mässan för att de ungdomar som känner att de har mycket att göra ändå ska kunna komma hit och ha kul, säger Charlotte Qvarnström en av arrangörerna av ORKA mässan.

Tanken bakom mässan är att visa ungdomarna att det händer saker i Västerås och att det finns många alternativ till fritidssysselsättningar.

På plats hittar vi Medborgarskolan, representanter från partiernas ungdomsförbund, polisen, Västerås slöjd och hantverksförening och tjejjouren för att nämna några.