Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elever ger klappar till stadens utsatta

”Det är något enkelt som kan göra väldigt stor skillnad”, säger Hedwig Droeser Hansen, elev på ABB gymnasium, som har skänkt presenter till Stadsmissionens och Elite stadshotells insamling.

I går, torsdag, lämnade hon och Cecilia Sannes ett 30-tal paket under julgranen i entrén till Elite stadshotell. Båda är med i elevrådet på ABB gymnasium och har engagerat elever och lärare att skänka julklapparna.

– Det är ett så bra initiativ och vi vill göra det lilla man kan, säger Hedwig Droeser Hansen.

Paketen har strömmat in till insamlingen, som ordnas för tredje året i rad.

– Det är jättekul att många engagerar sig. Jag tror det är för att det är så konkret. Man vet precis vad ens gåva går till, säger Cem Gürler, hotelldirektör vid Elite stadshotell.

Kampanjen ska bidra till att utsatta västeråsare får en trevlig jul. Presentkort, vinterkläder och hygienartiklar har stått på önskelistan.

– Klapparna delas ut den 24 december på vår dagverksamhet, då vi också serverar julgröt och skinksmörgås. Det brukar komma ett 80-tal personer och vara en fantastisk upplevelse för dem, säger Caroline Kallenberg, insamlings- och kommunikationschef vid Stadsmissionen i Västerås.

Det går fortfarande att bidra även om kampanjen officiellt är avslutad.

Paketen kan lämnas in på Elite stadshotell eller på Stadmissionens second handbutik och dagverksamhet.