Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elever glada åt beslutet

- Jag är så glad att jag skulle kunna ställa mig på teknikbackens topp och bara skrika, säger Emma Pettersson.

Hon går andra året på medieprogrammet på Kantzowska gymnasiet, och  kan inte hålla tillbaka sin glädje när hon kommer ut från fullmäktigemötet i Hallstahammar.

Tillsammans med tre kompisar har med intresse följt hela debatten om Kantzowska gymnasiets framtid. Och i sista stund ändrade sig Socialdemokrater och Vänsterpartister och lade fram förslaget att de elever som börjar i årskurs tre nästa år får gå kvar i skolan även nästa år.

Det var stundtals en het debatt i kommunfullmäktige salen. En debatt som pågick i drygt två timmar inför en fullsatt åhörarläktare.

Politikerna beslutade att från läsåret 2012/2013 blir gymnasieskolan i Hallstahammar ett renodlat yrkesgymnasium med fyra program. De som i höst börjar i årskurs tre kommer att få gå kvar sitt sista år i Hallstahammar. Hela gymnasiesärskolan läggs ner.