Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elisabeth Unell (M): Ohållbar röra om nyanländas kunskaper

Det har signalerats att utvärderings- och kartläggningsprocessen inom staden, vad gäller nyanlända elever, inte fungerat på tillfredsställande sätt. Bland annat använder skolorna olika digitala dokumentationssystem och på så vis följer inte kartläggningsprocessen runt en elev med eleven i fråga när denne till exempel byter skola, utan stannar inom respektive verksamhet.

Detta har resulterat i att skolan har gjort kartläggningar av samma elever flera gånger, vilket Moderaterna anser problematiskt.

Moderaterna föreslår därför att samtliga kommunala skolenheter ska använda sig av samma typ av digitalt dokumentationsverktyg. Dessutom vill Moderaterna att det tas fram en rutin för hur utredningsprocessen av nyanlända elever kan förbättras och effektiviseras.

Det är naturligtvis inte hållbart med dagens system. Moderaterna kräver att Västerås stad förbättrar sina rutiner vad gäller kartläggningen av nyanländas kunskaper inom skolan så att integrationen snarast kan förbättras.

Läs också: Nyanlända stöttar i skolan

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel