Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elisabeth Unell (M): Självklart med levande debatt för Västerås bästa

I valet i september 2010 blev resultatet att Social-demokraterna tillsammans med Vänstern och Miljöpartiet fick 30 mandat i kommunfullmäktige.

Det är två mandat mer än Västeråsalliansen bestående av Moderaterna, Folkpartiet, Centern och Kristdemokraterna. Detta trots att Västeråsalliansen vann valet med 852 röster. Hade det i Västerås varit en valkrets hade fördelningen av mandat fördelats 29–29 mellan de två blocken.

Tyvärr kan vi inte enligt gällande lag ha endast en valkrets i Västerås utan här krävs en lagändring så att mandatfördelningen bättre speglar valresultatet.

Börje Brandhill skriver att vi inte behöver ha fler kommunfullmäktigesammanträden under mandatperioden. Självklart ska politiken i Västerås ta ansvar. Kommunfullmäktige är Västerås högsta beslutande organ. Det är upptill kommunfullmäktige att fatta beslut i olika frågor och självklart ska kommunfullmäktige ha en levande debatt för Västerås bästa.

Västeråsalliansen gick till val på ett valmanifest och vi kommer att göra det vi kan för att förverkliga så många av våra förslag och idéer som möjligt.

Vi i Västeråsalliansen har redan börjat lämna motioner både från enskilda partier och gemensamt. Förslagen i motionerna behandlas i kommunfullmäktige och det är valda i kommunfullmäktige som beslutar om förslagen ska bli verklighet.

Elisabeth Unell

oppositionsråd, gruppledare i Västerås kommunfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel