Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VästeråsIrsta pressade mardrömslaget – storfavoriten avgjorde i slutminuterna

Efter 14–28-förnedringen i den första kvartsfinalen lyckades VästeråsIrsta bjuda upp till kamp i rond två hemma mot Skuru. Efter en jämn första halvlek kunde dock gästerna dra ifrån och vinna med 26–23 (12–11) efter att ha avgjort i slutminuterna.

Annons

VästeråsIrsta såg aggresvivt ut från start i hemmamötet med Skuru. Det märktes tydligt att laget hade bestämt sig att bjuda upp till bättre kamp jämfört med det det senaste mötet med Skuru – ett lag som blivit lite av en mardrömsmotståndare för VI-tjejerna.

Efter en spelmässigt jämn inledning tog Skuru efterhand kommandot. Laget satte kliniskt sina målchanser samtidigt som VI-spelarna missade straffar och frilägen. Det här gjorde att gästerna kunde dra ifrån till 11–6.

En time out fick i gång hemmalaget som lyckades kontra sig tillbaka in i matchen. Och efter en urstark avslutning på den andra halvleken stod det plötsligt 11–12 inför den andra halvleken.

I den andra halvleken följdes lagen åt upp till 20–20. I slutänden kunde dock gästerna knyta ihop säcken och till slut vinna med 26–23.

VästeråsIrsta visade dock att laget nu på allvar kan utmana Skuru som varit en mardrömsmotståndare som man varit chanslöst mot under säsongen.

Matchen i Bombardier Arena kan dock ändå har varit säsongens sista på hemmaplan för VästeråsIrsta. I den tredje kvartsfinalen har nämligen Skuru chansen och avgöra genom att vinna med 3–0 i matcher.

Matilda Forsberg var vassast framåt i hemmalaget med sina sju mål.

Matchfakta

Målskyttar, VI: Matilda Forsberg 7, Ellenor Nilsson Åström 4, Viktoria Högström Unell 4, Miriam Salach Sandberg 2, Hannah Grytegård 2, Victoria Orest2 , Ida Lindblom 2.

Mer läsning

Annons