Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Elitserien en chock”

Sala har som målsättning att knipa en slutspelsplats. Men nykomlingen har fått en tuff start – en poäng på fyra matcher. – Elitserien har blivit lite av en chock för många, säger landslagsforwarden Helena Lundqvist-Cabrera.

Sala imponerade stort i division 1 och avancemanget till elitserien gick relativt smärtfritt. Vassa duon Madelene Backlund och Helena Lundqvist-Cabrera öste in poäng.

Men som nykomling har Sala haft det avsevärt tuffare. Laget har bara tagit en poäng på fyra matcher – den kom mot Huddinge.

Nu talar lagets stjärnforward Helena Lundqvist ut om den jobbiga starten.

– Vi har ändrat en del i vårt spelsystem och det har inte fallit väl ut. Uppspelen och försvarsspelet har inte funkat och därmed har vi även tappat en hel del i anfalls-spelet, säger Lundqvist.

Och fortsätter:

– Den största förändringen är mentalt. Jag tror att det här har kommit som en chock för många. Det är bara jag som har mycket elitseriefarenhet. Vi är vana vid att göra många mål och inte släppa in så många. I elitserien är alla lag så mycket skickligare och vi måste även bli tuffare mot varann och våga visa känslor.

Lundqvist berättar att den interna målsättningen är att nå slutspel. Ska Sala lyckas med det krävs en rejäl uppryckning, framför allt defensivt. Man har släppt in hela 35 mål.

– Det gäller att vi får ordning på det. Jag anser fortfarande att vi har ett slagkraftigt lag och vi siktar på att ta oss till slutspel.

Lundqvist ser ut att ha konserverat formen från förra säsongen och gjort fem mål och två assist i säsongs-inledningen.

Radarpartnern Madelene Backlund har haft det desto tyngre – bara ett mål och en assist.

– Jag är jättenöjd med min start även om man alltid vill göra ännu fler poäng. Det är viktigt att ”Madde” kommer i gång. Tyvärr har hon lidit av en fotskada och spelat hårt tejpad. Det synts att skadan har hämmat henne betydligt. Bara hon blir fullt återställd så kommer det att lossna mer.