Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den historiska bollen är återfunnen – men i kväll får Niklas Gifting räkna med mindre speltid: "Ska göra stödinhopp"

Efter det första a-lagsmålet försvann den historiska bollen för VSK-junioren Niklas Gifting.
Men den återfanns på bussen hem från Sandviken.
– Den kommer stå i bokhyllan i vardagsrummet, säger Gifting, som ikväll väntas få lite mindre speltid i kvartsfinal 4 – den som VSK måste vinna för att ta slutspelet vidare.

Annons

LÄS MER: Kniven mot strupen för VSK: "Älskar dessa lägen"

Oscar Gröhn hämtade bollen i höjd med mittlinjen till vänster i anfallsriktningen. Han tog sig fram diagonalt i banan, bröt in och lade upp för Niklas Gifting som nätade på första stolpen. Målet, Niklas Giftings första i seniorbandyn, betydde 3–2-ledning för VSK i den 59:e minute mot SAIK.

Jacob Bucht var den som hämtade bollen till Niklas Gifting, som dock inte fick den i omklädningsrummet i Sandviken efter 4–6-förlusten i kvartsfinal 3. Men han fick den på bussen sen.

– Jag fick den av Ganebro (Johan, assisterande tränare), han hade fått den av Bucht, säger Niklas Gifting.

Vad händer med den nu?

– Den kommer stå i bokhyllan i vardagsrummet.

Niklas Gifting med bollen.

Det var just i kvartsfinal 3 som debutanten fick mest speltid. På torsdagskvällen i kvartsfinal 4 – ödesmatch för VSK – räknar han dock med lite mindre.

– Jag vet att jag ska sitta på bänken i dag, och göra lite stödinhopp, säger han.

SE ÄVEN: De bästa bilderna från kvartsfinal 3

På fredagen inleder VSK:s P20-lag juniorernas slutspel – där man som av en händelse möter just Sandviken över två matcher. Det mesta talar nu för att Niklas Gifting spelar där också.

– Jag var inte med senast vi mötte Sandviken. Men det känns som att vi ska kunna gå till final med det här laget vi har, säger han.

VSK-juniorerna föll hemma mot Sandviken, men vann borta i den sista omgången i juniorelitserien. I VSK:s juniorlag återfinns flera elitseriemeriterade spelare utöver Niklas Gifting; Max Mårtensson, Filip Mörkdal, Rasmus Sjöström och Tillbergaspelaren Joel Engström.

Hur mycket tror du att du får spela i kväll?

– Det beror helt på hur matchen är och vad det står. Det där får Micke (Carlsson) och Ganebro sköta.

VSK vann den första kvartsfinalen efter Simon Janssons avgörande i sudden. Sedan har man torskat hemma i ABB Arena och senast i Sandviken, vilket ger ett 1–2-underläge i matchserien.

– Det är ju vinna eller försvinna nu. Vi måste sätta våra chanser, de vi får, och inte slarva bort dom. Sen är det att kriga, säger Niklas Gifting.

LIVERAPPORT: Följ kvartsfinal 4 VSK–Sandviken här

Mer läsning

Annons