Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eloge till en modig sjuksköterska

Annons
Anna Porsvald.

Jag beundrar Anna Porsvald, som hade modet att i VLT berätta sin sida av saken. Att hon blev utköpt 2017 av Region, före detta landstinget Västmanland.

För dig som är Plus-kund: Sjuksköterskan Anna blev utköpt – fick 19 månadslöner: ”Alltid lättast att flytta på den som är mobbad”

Jag har själv arbetat som sjuksköterska och distriktssköterska både hos landstinget Västmanland och för Västerås kommun och jag tror på henne.

Annars tycker jag att det är helt fel att våra skattepengar går till detta då jag anser att det är dåliga chefer som är problemet. Skicka cheferna på kurs så de lär sig mera om samarbete och framför allt vad offentlighetsprincipen går ut på. Att alla anställda i landsting och kommun har rätt att gå till media och yttra sig, även hemligt och att chefen ej får göra efterforskning om vem som sagt vad!

Sedan kan man ju passa på att diskutera lönen på Region Västmanland. 475 000 kronor låter mycket, men om man slår ut det på 18 månader som det står i tidningen så blir det 23 388 kronor per månad. Enligt VLT betalade regionen 2017 ut cirka 4,5 miljoner till anställda de ville bli av med. Horribelt.

Jag var med sjuksköterskefacket och demonstrerade på stan 1986 för högre löner. Det har inte hänt mycket på lönefronten sedan dess. Vilket yrke ger så dålig utveckling då det gäller lön?

Jag hoppas att Anna Porsvald får ett nytt sjuksköterskejobb hos Västerås kommun som även betalar bättre än Region Västmanland, det behövs många nya till hemsjukvården.

Lycka till.

Lillian L Johansson

Pensionerad distriktssköterska

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons