Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elsa Andersons konditori i lågor

Branden är fullt utvecklad och byggnaden går inte att rädda.

Annons

Släckningsarbetet i Norberg är just nu inriktat på att rädda omkringliggande byggnader. Det är brandpersonal från Norberg, Fagersta och Avesta som är på plats för att bekämpa elden..

- Fastigheten är helt utbrunnen. Enligt de uppgifter vi har just nu så har brandkåren räddat byggnaderna runt omkring. Bilar som fanns i närheten har bärgats från brandplatsen. säger Ivan Åslund, inre befäl vid Västmanlandspolisen länskommunikationscentral.

Vid 6-tiden på fredagsmorgonen brann det fortfarande.

Två personer som befann sig i ett par lägenheter på övervåningen kunde sig ut i säkerhet. Inga personskador har rapporterats från branden.

- Vad som orsakat branden är i nuläget oklart. Det kommer att göras en teknisk undersökning på brandplatsen. När den kan göras är i nuläget oklart eftersom det fortfarande brinner och är för varmt, säger Ivan Åslund.

Polisen ska höra eventuella vittnen för att se om någon har sett något som kan ge klarhet i hur branden startade.

En anmälan om grov mordbrand är upprättad. Branden startade vid 03-tiden natten till fredag.