Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elsa Andersons konditori i lågor

Branden är fullt utvecklad och byggnaden går inte att rädda.

Släckningsarbetet i Norberg är just nu inriktat på att rädda omkringliggande byggnader. Det är brandpersonal från Norberg, Fagersta och Avesta som är på plats för att bekämpa elden..

- Fastigheten är helt utbrunnen. Enligt de uppgifter vi har just nu så har brandkåren räddat byggnaderna runt omkring. Bilar som fanns i närheten har bärgats från brandplatsen. säger Ivan Åslund, inre befäl vid Västmanlandspolisen länskommunikationscentral.

Vid 6-tiden på fredagsmorgonen brann det fortfarande.

Två personer som befann sig i ett par lägenheter på övervåningen kunde sig ut i säkerhet. Inga personskador har rapporterats från branden.

- Vad som orsakat branden är i nuläget oklart. Det kommer att göras en teknisk undersökning på brandplatsen. När den kan göras är i nuläget oklart eftersom det fortfarande brinner och är för varmt, säger Ivan Åslund.

Polisen ska höra eventuella vittnen för att se om någon har sett något som kan ge klarhet i hur branden startade.

En anmälan om grov mordbrand är upprättad. Branden startade vid 03-tiden natten till fredag.