Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Emmi på scen med Jöback

Trots press och resande älskar musikalartisten Emmi Christensson sitt yrke. Med huvudrollen i engelska och svenska Fantomen på Operan och en roll I love musicals är hon Sveriges nya stjärna.

Det blir många rundor mellan London och Sverige för det nyblivna stjärnskottet Emmi Christensson.

I skrivande stund är hon på plats i London där hon har fullt upp med huvudrollen som Christine i Phantom of the Opera. På helgerna åker hon till Sverige för att medverka i showen ”I love musicals” tillsammans med Peter Jöback och Helen Sjöholm.

– Just nu är det ganska intensivt, säger hon och berättar att hon och Celinde Schoenmaker delar på huvudrollen som Christine.

– I London är det åtta föreställningar i veckan, förklarar hon.

I dag är Emmi i Västerås för att medverka i ”I love musicals”.

– Det känns jättekul. Peter är ju väldigt erfaren och har gjort enormt mycket. Han är väldigt driftig, har tydliga mål och hur han vill ha saker och ting. Det är verkligen inspirerande.

– Och Det känns nästan ofattbart att jag får sjunga ihop med Helen som jag lyssnat mycket på och som är en förebild för mig, säger Emmi.

Det är inte första gången som Emmi och Peter Jöback har kontakt. Han är faktiskt en av anledningarna till att hon är i London i dag.

– Jag jobbade på en produktion i Malmö där jag spelade Cosette i Les Misérables.

– Han hade fått ett samtal från en producent i London som frågade om han visste någon blond tjej som var en Cosette. Det var några som tipsade Jöback om mig, och då fick jag skicka in en video med låtarna genom honom.

Emmi fick inte rollen, men det gav henne ännu en fot in i branschen.

Emmi beskriver hennes karriär som att ”hon tagit den långa vägen och jobbat sig uppåt”.

- Det var någon gång på gymnasiet jag förstod att jag ville hålla på med det här för alltid. Jag drömde om att bli musikalartist.

Hon läste musik på gymnasiet, gick på Musikteaterskolan i Bjärnum och Balettakademin i Göteborg.

– Ibland är det lite svårt att förstå. Men pappa brukar säga ”tänk ändå vad du varit med om” och då tänker jag ”ja, tänk”, säger hon och med ännu ett skratt.

– Det är ju fantastiskt att få jobba med det man älskar, men det är också mycket press att alltid leverera. Det finns alltid en oro över framtiden, över jobb och om det kommer fortsätta gå bra.

Nästa år spelar Emmi och Peter Jöback mot varandra som Christine och Fantomen.

– Jag var jättenervös inför audition.

Hon fortsätter:

– Jag hade ganska stor press på mig och det kändes som jag var tvungen att komma dit och bevisa. När det är något som man så gärna vill.

– Jag har drömt om att få göra den rollen och jag trodde aldrig att det skulle hända. Men det kändes som att det var ”meant to be”.

Ålder: 31 år.

Yrke: Musikalartist.

Bor: I London, men är ursprungligen från Vessigebro (utanför Falkenberg).

Familj: Sambon Teodor, pappa och två systrar med familj i Sverige.

Aktuell: Huvudrollen Christina i ”Phantom of the Opera” i London och i musikalen ”I love musicals”. Nästa sommar som Christine i den svenska versionen av ”Fantomen på Operan”.

Fler musiktips i helgen

Änglar, krigare och banditer från Kolbäck, Bankiren, fredagkväll: Änglar Krigare Banditer firar debutalbumet ”Det blåser kallt”. Låtskrivaren Marcus Carlsson är från Kolbäck vilket präglat texterna. Ett återkommande tema är drömmar om jämställdhet och en bättre värld. Musikaliskt jämförs visrockbandet med Perssons Pack, Hoola Bandoola Band och Kebnekajse.

– Vi spelar omodern musik och skäms inte för det. Svänger det så svänger det, säger Lina Berggren som sjunger och spelar fiol.

Pingstkyrkan får besök av gospelstjärna, Pingstkyrkan vid Oxbackens centrum, fredag kl 20: Sedan Samuel Ljungblahd släppte sin tredje skiva 2009 har karriären tagit fart. Hans röst golvade amerikanska gospelstjärnan Kirk Franklin under en Globenkonsert, han har medverkat i tv-program och i våras kom ännu ett skivsläpp – ”The Psalmist”.

I kväll gästar Umeåbon Pingstkyrkan i Västerås för att tillsammans med kören By Grace servera åhörarna en ordentlig portion gospel.

Tribute to Dire Straits, Konserthuset, fredag 19.30: Efter att ha gjort succé på en livemusikbaserad restaurang i Mariestad fick Tributebandet hjälp och uppmuntran av en arrangör att börja turnera i konserthus både i Sverige och ute i Europa. Rockgruppen Dire Straits slog igenom 1978 med sångaren och gitarristen Mark Knopfler som frontfigur. De slutade spela 1995.

- Men suget efter deras musik finns kvar, säger Stefan Jonsson. Han, liksom övriga i bandet, anser att Dire Straits låtar är ”helt fantastiska”.