Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En barfotaarena i Kolbäck

Kolbäcks VK och Mölntorps IK har sökt EU-pengar för att bygga ”Barefoot multi arena” vid Tunboskolan.

– Det är en arena där man ska kunna spela strandsporter som beachvolley och footvolley, säger Stig Flöjer, Kolbäcks VK, och projektledare för bygget om man får EU-pengar.

I Vingåker har man tidigare fått pengar för ett liknande projekt. Det var en ren beachvolley-arena, men i Kolbäck vill man göra det till en arena där man kan utöva alla sporter som kan spelas barfota på en sandstrand.

Tanken är att det ska byggas en arena väster om fotbollsplanen vid Tunboskolan. I grunden är det fyra beachvolleyplaner. Men de ska kunna slås samman för att så att man till exempel ska kunna spela strandfotboll och strandhandboll.

– Tanken är ju att det här ska bli en samlingspunkt för ungdomar mellan 10 och 16 år under sommaren där man helt gratis ska kunna testa de olika sporterna. Vi ska ha sommaranställda ungdomsledare som är verksamma inom klubben på plats för att driva verksamheten, säger Stig Flöjer.

Vid sidan av EU-pengarna hoppas föreningarna också kunna få sponsring av lokala företag på olika sätt för att hålla kostnaderna nere.

Den framtida driften och underhållet av arenan är tänkt att finansieras genom uthyrning till olika evenemang och tävlingar. Man hoppas också kunna driva kaféverksamhet under sommaren.

Totalt söker klubbarna 100 000 kronor från EU inom de så kallade Leaderprojektet. Besked om man får pengarna kommer inom någon vecka.