Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En cityfestival, tretton scener, åtta kulturtips

Under årets upplaga av Cityfestivalen kommer flera underhållningsscener att byggas upp. Där ska många olika typer av artister fylla programtablån. Här följer åtta kulturtips som kan förgylla din festival.

Annons
Mimerscenen under förra årets arrangemang.

Lajvare i Vasaparken

I upplevelsetältet ”Drakgrottan” kommer det under hela helgen, mellan klockan 11 och 18, vara fullt av fantasyvarelser ifrån andra världar. Där kommer lajvare att befinna sig och köra levande rollspel. Inburade orcher, ett väsen ifrån spelfilmen ”Sagan om ringen” utlovas.

Motodrom show

För dig som följde ”Talang 2014” kan denna samling kännas bekant. I Vasaparken kommer ett okänt antal motorfantaster åka i lodrätt riktning, runt i en tunna, med sina motorcyklar. Samtidigt som rockbandet ”5th Avenu” spelar stående i mitten. Motorcirkusen har starttid klockan 15 alla tre dagar.

Babyrave

”Mitt i smeten” är endagsscenen som under lördagen låter småttingarna dansa loss bland såpbubblorna, för fjärde gången i festivalen historia. Festen börjar klockan 13 och pågår i en timme.

Akustiska bandet ”JA”

Det här bandet består av två unga killar, Anton Hagman och Jonas Peker. På sitt youtubekonto beskriver de sin akustiska stämsång som ”Two voices, two guitars” och de har setts av över 90 000 på sin kanal. Killarna gör ett finstämmigt, men kort, uppträdande under fredagskvällen. Klockan 22 tar de ton på scenen på ”Akustiska musikfestivalen”.

Västerås Comedy

På lördag klockan 14 förvandlas scenen ”Akustiska musikfestivalen” till ”Västerås Comedy”. Under dagen kommer man att kora vem som egentligen är roligast i Västerås.

Kvällstid kommer det att bjudas på standup av bland andra Hasse Brontén, Ann Westin, Patrik Larsson, Henrik Elmér och Dominik Henzel, från tv-programmet Stockholm live.

Ny scen: Avenida Latina

Nytt för i år är scenen ”Avenida Latina” som under hela Cityfestivalen kommer ha aktiviteter och uppträdanden som på ett eller annat sätt anknyter till latinokulturen. Workshops ska hållas i bland annat tango, salsa, och zumba men det kommer också vara uppträdanden av olika former.

Sångerskan EVON

I år har sex studieförbund satsat på en gemensam scen där vi bland annat finner soul, blues och jazzartisten EVON från Uganda. Med ett decennium av musikalisk erfarenhet gör hon på torsdagen, klockan 18, ett uppträdande på scenen ”@LIVE Studieförbunden”. Arrangörerna beskriver hennes musik som ”en sällsynt musikalisk blandning av soulig blues och ugandisk musik”.

We run 021

Arrangörerna av Cityfestivalen beskriver streetscenen ”We run 021” som en succé-

scen, som man introducerade förra året. Tack vare scenens stora popularitet, främst bland ungdomar, har man valt att behålla den även i år.

I år har man bland annat fyllt programmet med årets största dancebattle där man tävlar i olika typer av dans i en-mot-en-ronder. Vinnaren i varje rond utses av en Västeråsrotad domarpanel och går vidare till avancering. Slutligen utses en totalvinnare. Danstävlingen kommer att ledas av Sandro Givano Bastias, en känd dansprofil, också han med ankytning till Västerås.

Förutom liveframstädanden av olika artister så kommer man även detta år att kunna titta eller delta i streetbasketturneringen som arrangeras på lördagen. Gruppspelet kommer att spelas runt klockan 15 och finalen klockan 17.

Annons