Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En färgstark månad

 
Väderskolan
Visa alla artiklar

September kan vara en ganska skön månad. Det är inte helt ovanligt att varmluft drar in över landet under den här perioden. Förra året var det ofta sommarlika temperaturer under september och tittar vi bakåt några år har septembermånaderna bjudit på temperaturöverskott. Förra veckan hade vi temperaturöverskott men nu känns det som höstrusk. I Götaland möter vi motstånd under utomhusvistelsen då vinden får oss att böja oss för vädergudarna. Trädgrenarna kommer att buga för vinden och björklöven som redan börjar ändra färg till gula yr runt i luften. Jag misstänker även att det är flera plommon och äpplen som, ifall de inte redan gjort det, kommer att falla till marken.

Solinstrålningen minskar och det märks även på kvällarna. Även om det är lite tråkigt med mörker har första höstmånaden något stämningsfullt och mystiskt över sig. Tidigare i månaden hade vi dis och dimma på flera håll under mornarna och visst ser det lite trolskt ut när dimman breder ut sig över fälten? Det är nästan så man väntar sig se älvorna dansa omkring i morgondaggen.

SMHI väderredaktion, Alexandra Ohlsson