Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”En för alla, alla för Tuva”

I torsdags blev Tuva, en av deras lagkamrater, påkörd av en buss i en farlig korsning. På lördagen hedrades hon av sina Lagkamrater med en seger i första matchen i Aroscupen.

Flickorna i Irsta IF F 98/99-lag har fått en ny hejaramsa:

– En för alla, alla för Tuva! Ååååå Irsta!

Några av flickorna i laget såg efterspelet till olyckan och var ganska omskakade, men nu kämpar de för sin vän.

– Det är klart att vi spelar. Nu spelar vi för Tuvas skull, säger flera av lagmedlemmarna i munnen på varandra,

För lagets vuxna tränare var det inte lika självklart att alla flickorna skulle ställa upp och spela.

– Nej, i torsdags, när laget samlades, var det mycket tårar och många som behövde tröst. Ett tag funderade vi på att dra in ett av lagen. Men alla ville spela. Det gjorde mig glad, sa Peter Svärd, en av tränarna.

Tankarna är hos Tuva, men det är ändå ingen dyster stämning i laget, särskilt inte efter den första matchen, som vanns med 2-0.

Men Peter Svärd, liksom många andra Irstabor, är trötta på den farliga olyckskorsningen.

– Ja, det har talats om den i 30 år, har jag hört. Själv har jag bara bott där i 12 år, men under den tiden har det varit en ständig diskussion.

Efter olyckan skrev han e-post till flera politiker om korsningen. När VLT intervjuade honom hade han inte fått något svar på det rödgröna blocket, men däremot från några i oppositionen.

– Maria Lindelöf lovade ta upp saken i något politiskt sammanhang, skrev hon.