Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En gripen för knivöverfallet

31-åring operarades i natt efter att ha blivit överfallen och knivhuggen flera gånger. Vid midnatt greps en misstänkt gärningsman inne på en krog. Han är nu anhållen.

Det var strax före klockan 19 på lördagskvällen som en 31-årig man blev överfallen på Vallby. Enligt vittnen ska flera personer ha gett sig på mannen och en av dem ska ha huggit honom med kniv flera gånger, bland annat i mage och rygg.

Gärningsmännen flydde sedan från platsen till fots. Flera polispatruller sökte i går kväll i området utan att hitta några misstänkta. Men vid midnatt greps en misstänkt gärningsman inne på en krog i centrum efter att polisen varit där i ett annat ärende. Den gripne är jämnårig med offret och sedan tidigare känd av polisen.

Sjukhuset i Västerås meddelade på morgonen att 31-åringen opererades under natten och att läget är stabilt. Polis har kunnat förhöra honom.

Under dagen har polisen fortsatt utredningen i fallet. Bland annat har man förhört den misstänkte gärningsmannen. Han är nu anhållen.

- Brottet rubriceras i nuläget som försök till mord, alternativt försök till dråp, säger Lisa Sjölander polisinspektör på polisens krimjour.

I vilket sammanhang händelsen inträffade kan polisen inte uttala sig om. Men offret och gärningsmannen är båda hemmahörande i Västerås och kända för varandra sedan tidigare.

-  Arbetet pågår fortfarande med att få en bild av händelseförloppet, säger Lisa Sjölander.