Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”En häftig upplevelse”

Framme vid examen. Efter en lång försäsong väntar kometlaget Dalkurd i Borlänge i eftermiddag. – Jag räknar med en häftig upplevelse, säger VSK-tränaren Kalle Granath.

När VLT träffar honom ett par dagar innan premiären i norrettan ser han Dalkurd på dvd i omklädningsrummet.

– En match med mycket känslor. För kurderna är det som ett halvt landslag, de är högst rankade i Sverige. .

Bra eller dålig premiär?

– Det där kan man vrida och vända på. Om vi mött Gröndal inför tolv åskådare skulle vi veta vad som väntade oss. Det kanske vi inte kan med allt runt omkring matchen mot Dalkurd.

Granath är nöjd med försäsongen

– Vi behöver inte en månad till på oss. Vi är väl förberedda, vi kommer inte att bli överraskade av några lag och det är inte några som kommer att springa över oss.

När han och Stefan Bärlin hoppade på tränarjobbet i vintras var de osäkra på hur många av spelarna som var villiga att satsa det som krävs.

– Jag är positivt överraskad. Det är väldigt många som tar eget ansvar för sin träning och som har tänkt över vad de själva kan göra för att bli bättre.

Var det inte så i fjol?

– Nej. Då var det mer att hitta lösningar utanför sig själv. Man undrade varför forwards inte gjorde några mål, och hur det skulle gå med en ung backlinje.

Som huvudtränare i VSK finns ständigt pressen att lyckas. Men Granath har inte känt av några krav utifrån. Och från klubben finns det inte heller några resultatkrav, inte mer än att VSK ska närma sig topp 4-lagen.

– Även om det skulle komma krav utifrån så skulle jag inte lyssna så mycket på dem. Det är inte rimligt att VSK vinner serien och jag kan inte peka ut någon tabellplacering för oss i år.

Han nämner Sirius, Vasalund och Valsta Syrianska som tänkbara topplag i norrettan.

– En jämn serie. Det finns inga fantomer i den här serien.