Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En kulsprutepistol räcker menar polisen

En man som är medlem i Surahammars skytteförening tvistar med polisen om han ska få ha en eller två kulsprutepistoler. Mannen, som tävlar i skytte på sin fritid, anser att han behöver ytterligare en kulsprutepistol, något som polisen vänder sig emot.

Mannen har förklarat sitt behov med att han tävlar både i fältskytte och banskytte och att kornet på pistolen måste justeras när han byter mellan dessa grenar. Det myckna skruvandet på kornet gör att det lätt slits ut.

Polisen hänvisar till vapenförordningen där det framgår att man måste vara en mycket skicklig skytt för att inneha helautomatiska vapen. Och mannen tillhör inte den yttersta eliten i sin skjutgren, konstaterar polisen.

Förvaltningsrätten anser dock att mannen är tillräcklig skjutskicklig, och hänvisar till att han haft automatvapenskyttemärket i guld i tre år.

Polisen har överklagat till Kammarrätten.