Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En milstolpe för energiutvecklingen i Sverige

Annons

Riksdagens historiska frisläppande av kärnkraften har avslutat en blockering i energiutvecklingen som hade sin höjdpunkt i det så kallade tankeförbudet.

Västeråsare för kärnkraft ser detta som en milstolpe. Vi väntar nu med stort intresse på – inte bara generation IV av kärnkraftsaggregat, som ska gå på bränsleavfall – utan Westinghouse aggregatkonstruktion AP 1000, som är en stor förenkling och nu börjar byggas i Kina och USA.

Finland har givit koncession för två nya koncept och det blir en stor kapacitetshöjning när Sveriges första kärnkraftsreaktor – Oskarshamn 1 – byts mot en fullvuxen enhet med dagens mått.

Nu kan vi gå full fart med begränsningen av våra bilars koldioxidutsläpp och medverka i den globala utvecklingen av uranavfallets vidare-användning. Det måste väl vara en milstolpe även för Miljöpartiet?

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel