Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En milstolpe för energiutvecklingen i Sverige

Riksdagens historiska frisläppande av kärnkraften har avslutat en blockering i energiutvecklingen som hade sin höjdpunkt i det så kallade tankeförbudet.

Västeråsare för kärnkraft ser detta som en milstolpe. Vi väntar nu med stort intresse på – inte bara generation IV av kärnkraftsaggregat, som ska gå på bränsleavfall – utan Westinghouse aggregatkonstruktion AP 1000, som är en stor förenkling och nu börjar byggas i Kina och USA.

Finland har givit koncession för två nya koncept och det blir en stor kapacitetshöjning när Sveriges första kärnkraftsreaktor – Oskarshamn 1 – byts mot en fullvuxen enhet med dagens mått.

Nu kan vi gå full fart med begränsningen av våra bilars koldioxidutsläpp och medverka i den globala utvecklingen av uranavfallets vidare-användning. Det måste väl vara en milstolpe även för Miljöpartiet?

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel