Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En promenad på Lovisebergsvägen

 
Nostalgi - Antikt
Visa alla artiklar

Året var cirka 1944 som familjen Juhlén var ute på promenad. Det tyckte inte Monika var roligt, strumporna stacks.

Monika Juhlén (Thilén idag) står bredvid sina föräldrar Rolf och Margit. Lillebror Börje Juhlén sitter i vagnen.

- På den tiden skulle alla gå söndagspromenad. Det syntes på min min att jag inte ville gå med på promenaden.

- Strumporna stacks, så jag var väl inte så där jätteuppåt. Det är till och med så att jag inte haft bilden uppe på väggen förrns på senare år, berättar Monika Thilén.

Bilden skickades in till VLT av hennes barnbarn Frida. Gör gärna som Frida, vi vill gärna visa dina kort. Det finns alltid kul saker att berätta.

På en andra bild syns en folksamling framför en rött hus. Där står Monika Thiléns farfar, som hon aldrig hann träffa. Han dog flera år innan hon föddes.

Bilden är tagen i Vagersta i Romfartuna. Carl Juhlén och hans hustru Johanna har ställt upp sig. På bilden syns även sönerna Rolf och Paul, och sittande i gräset dottern Anna.

Hela familjen jobbade i skomakeriet som fanns på övervåningen i huset. Det blev det dock ändring på när familjen flyttade in till Västerås 1936, då såldes även huset.