Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En storstad behöver en flygplats

Annons

Replik till Urban Levin, "Bygg bostäder på flygplatsen", den 22 juni.

Varför detta tjat om att flygplatsen ska läggas ned och bebyggas?

En flygplats är infrastruktur, liksom en väg, en bro, en hamn eller en järnväg. Ingen har någonsin föreslagit nedläggning och bebyggande av något av dessa.

En modern storstad behöver en flygplats, likväl som de andra transportsätten.

Västerås är en metropol inom flyg och har vart det i snart hundra år. Detta har ökat under åren då flygfält i bland annat Stockholmsområdet försvunnit.

En modern storstad behöver en flygplats, likväl som de andra transportsätten.

Ja, Hässlö ligger öster om staden och utgör en gräns mellan staden och Gäddeholm, som håller på att bebyggas. Det gör även Badelundaåsen vilken är skyddad för exploatering. Om och när staden behöver växa finns det flera andra väderstreck att bygga åt. Vad hindrar att bebygga marken norr om Rönnby upp mot Skultuna, söderut ner mot Barkarö eller väster om staden, runt Erikslund? Finns nog ingen gräns vid 230 000 invånare då, kanske 300 000, 400 000, vem vet?

Hur skulle boende skapa skatteintäkter? De hundratals arbetstillfällen som är kopplade till Hässlö skapar dock självklart skatteintäkter till Västerås Stad, liksom de tusentals elever som studerar något inom flyg, vilket är unikt i hela landet.

Tankar på att lägga ner Hässlö för att bebygga marken med bostäder är lika enfaldig som planer på att fylla igen Mälaren för att bygga ut staden söderut.

Erik Bergström

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel