Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Engelsmän vållar köer

Långa köer i passkontrollen väntar den som reser in i eller ut från Storbritannien idag.
Är du i Storbritannien? Har du fastnat i köerna eller drabbats på annat sätt av strejken? Hör av dig till [email protected]

Det beror i sin tur på en landsomfattande strejk bland miljontals offentliganställda, där bland annat passkontrollanter vid Storbritanniens immigrationsmyndighet är uttagna.

SAS med flera flygbolags resenärer till Heathrow har av SAS rekommenderats att välja annan resdag. Ryanairs resenärer till och från exempelvis Stansted kommer också att påverkas, men Ryanair vidtar inga förändringar i sin flygverksamhet.

Strejken påverkar endast resenärer på brittisk mark, och påverkar alltså inte den som ska checka in till eftermiddagens flight mot London Stansted från Västerås med avgångstid 16.45 förrän han eller hon kommit fram till Stansted och kan finna att köerna förbi passkontrollen på grund av strejken är mycket långa.

På samma sätt påverkas den som anländer till brittisk flygplats, exempelvis Stansted, och ska ta Ryanairs flight klockan 13.10 brittisk till till Västerås (ankomst 16.20 svensk tid) då köerna till passkontrollen på motsvarande sätt kan vara långa. Däremot påverkas inte resenärer som väl passerat passkontrollen.

Stansteds flygplats meddelar på förmiddagen att resenärerna kan förvänta sig köer till passkontrollen, men att flygplatsen gör allt för att köerna ska vara så korta som möjligt. Samtliga flygningar kommer också att genomföras som vanligt.