Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Enighet och hjärtefrågor på Sigmatorget

 
Val 2010
Visa alla artiklar

(Uppdaterad) Idag var alliansens fyra företrädare i stan. Strax före klockan ett talade Fredrik Reinfeldt (M), Maud Olofsson (C), Göran Hägglund (KD) och Jan Björklund på Sigmatorget.

Det var en stor folksamling som mötte politikerna och många var förstås lokala partimedlemmar och sympatisörer. Något klassiskt eldande torgmöte var det dock inte tal om. Partiledarna fick hjälp av en utfrågare som gav dem olika frågor att resonera omkring. Mikrofonen vandrade i turordning mellan de fyra på scenen.

Kristdemokraternas Göran Hägglund talade varmt om att samhällsekonomi och värderingar kan gå hand i hand och att det är en fråga i detta val.

Moderaternas Fredrik Reinfeldt lyfte fram regeringens arbete med stabila offentliga finanser trots global ekonomisk oro.

Maud Olofsson underströk centerpartiets politik för småföretagare, Rut-avdrag och sänkt tjänstemoms.

Skolpolitiken då, nu och sen var temat för folkpartiets Jan Björklund.

I övrig präglades partiledarnas framträdande av att understryka den politik de fört under mandatperioden samt av en och annan känga åt den utmanande rödgröna partiuppställning.