Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ENKÄT: När tycker du att grillsäsongen börjar?

Västeråsare tycker till.

Bonnie Pycinski, 36 år, Ramnäs, personlig assistent:

– Ganska precis just nu tror jag. I alla fall i vår familj började vi grilla för bara några veckor sedan. I premiären blev det fläskkarré, kycklingspett, haloumi och bananer i pyjamas. Bananer i pyjamas är bananer inlindade i bacon med curry på. Det brukar vi köra med hemma hos oss, för det gillar folk.

Alidad Rezai, 19 år, Sala, student:

– Grillsäsongen startar precis efter att skolan har slutat. Då är alla lediga och det är perfekt att grilla. Det är varmt ute och skolan är stängd. Man kanske behöver tänka lite mindre då och kan slappna av. Jag tycker om att grilla kamel eller får. Och kyckling är också alltid gott.

Willhelm Jönsson, 17 år, Västerås, student:

– Jag skulle nog säga i slutet på juni. Då känner man att sommaren börjar på riktigt och så är det riktigt varmt och skönt ute. Då kan man sitta utomhus och grilla. Jag grillar helst fläskfilé med klyftpotatis.

Rebecca Dag, 19 år, Västerås, student:

–Kanske i maj. Ja, i mitten på maj tycker jag att den startar, eller kanske när solen tittar fram. Men i maj är det varmt och sol och bra väder. Jag grillar helst kycklingspett, fläskkotletter eller oxfilé. Och det ska serveras med klyftpotatis och bearnaisesås. Det hör liksom till när man grillar.

Lars-Gunnar Elg, 68 år, Västerås, pensionär:

– Jag tycker att man kan grilla vilken dag som helst, jag representerar väl kanske inte majoriteten. Men det blir inte så mycket grillning för mig eftersom jag bor i lägenhet och jag har inte ens en balkong. Men jag har bekanta och familj som bor i villa och det kan vara gott med en grillad korv ibland.