Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Entreprenören som vill rädda Power Meet

Klas Brink, som i femton år har jobbat med Power Meet, har redan bokat upp Johannisbergs flygfält för en bilträff 6-8 juli 2017. En bilträff ska åtminstone bli av, lovar han.

Det är SVT som skriver att Klas Brink är beredd att ta över Power Meet inför nästa år, efter att Kjell Gustafsson meddelat att han vill lägga ner. För att vara på säkra sidan har han redan bokat upp Johannisbergs flygfält där bilträffen brukar hålla till.

-Jag tycker att Power Meet är en väldigt viktig del av det som händer i Västerås. Staden är känd för bilevenemanget som funnits i över 30 år. Det är synd att Kjell vill lägga ner evenemanget och jag vill jobba för att evenemanget ska leva vidare, säger Klas Brink.

Tidigare har Klas Brink på uppdrag av Västerås Co ansvarat för kringarrangemangen som cruisingen på stan, finbilscruisingen och burnouterna på Hälla och han tror därför att han har det som krävs för att fortsätta med Power Meet.

-Med bra planering, bra kontakter och bra folk runt omkring så är jag helt övertygad om att det här går.

Till VLT berättar Klas Brink att det hela har gått snabbt och att mycket ännu är oklart.

-Jag kände att jag var tvungen att agera fort. Det finns inte många datum under sommaren som inte redan är uppbokade för olika bilträffar, och det finns många arrangörer som gör allt de kan för att arangera något under detta datum. Därför ville jag gå ut med detta tidigt, men det är också därför jag inte har mycket information att ge än.

Det enda Klas Brink kan lova just nu är att det blir en bilträff, men om den ska heta Power Meet är inte säkert, eftersom varumärket fortfarande ägs av Kjell Gustafsson.

-Det här är ett bra sätt att få till en bilträff i Västerås. Sen får vi se om det blir ett samarbete med den tidigare arrangören som gjort ett exemplariskt jobb, men det vet jag inte än, säger Klas Brink.

Dessutom är han lite kryptisk om hur arrangemanget ska se ut, om fler inslag än de "vanliga" Power Meet-evenemangen ska tillkomma.

-Jag har lite idéer i huvudet, men vilka det är vill jag inte gå ut med förrän det är klart hur allt ska bli, säger han.