Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Entreprenörstipendium tar vinnarna till Göteborg

Olof Nyman och Viktor Franzén har tilldelas det årliga entreprenörskapsstipendiet.

Annons

Årets stipendiater heter Olof Nyman och Viktor Franzén från ABB Industrigymnasium och utmärkelsen innebär att gymnasisterna kommer att delta på Emax i Göteborg i juni ett nationellt evenemang riktat till entreprenörer i åldern 18-20 år.

De personliga egenskaperna står i fokus när stipendiaterna väljs bland annat premieras innovationskraft, samarbetsförmåga, personlig utveckling som entreprenör och vilja att forma sin egen framtid.

–Det känns otroligt bra att få den här chansen att åka till Emax. Mitt år som UF-företagare har verkligen öppnat upp mina ögon för entreprenörskap, något jag vill arbeta vidare med nu. Emax är ett perfekt tillfälle att utbyta erfarenheter och få en insikt i hur företag ska drivas för att bli så effektiva och konkurrenskraftiga som möjligt vilket jag definitivt kommer ha användning för i framtiden, säger Viktor Franzén.

–Emax kommer att bli en jättebra erfarenhet. Jag vill bli bättre på att förverkliga en idé till produkt och sedan driva det som företag. Emax kan erbjuda mig detta, säger Olof Nyman.

Emax hålls mellan 19 till 23 juni.

Annons