Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eric Söderberg (KD): Västerås kan bli bäst på miljö

Nasas forskningsinstitut Goddard Institute for Space Studies (GISS) påvisade att 2010 tangerade att vara ett av de varmaste åren sedan

mätningarna började 1880. Chefen för GISS, James Hansen, menar att om trenden med uppvärmning fortsätter som förväntat och om växthusgaser ökar kommer rekordet 2010 inte vara länge.

Den amerikanska vädertjänsten NOAA som meddelat att temperaturen under 2010 var 0,62 grader Celsius högre än långtidsmedelvärdet under 1900-talet. NOAA visade också medeltemperaturen var mer än tre grader högre än normalt på Arktisunder 2010. Svenska SMHI publicerar följande på sin webbsida: ”Det råder dock inget tvivel om att klimatet håller på att förändras och att detta till stor del beror på utsläpp av växthusgaser.”

Jag vill nu verka för att Västerås blir bäst i Sverige på att minska utsläpp av växthusgaser. 2010 kom Västerås på 36 plats i Naturskyddsföreningens klimatindex men vi kan bli bättre.

Vi kristdemokrater i Västerås har arbetat och fått gehör för att stadsplaneringen ska vara klimatsmart genom att vi förtätar den och planerar in kollektiv- och cykeltrafik från början samt att vid all trafikplanering bör den kollektiva trafiken, cyklister och gående gynnas.

Kommunens bilar drivs numera med förnybara bränslen men vi vill nu även att Västerås stad satsar på att arbetsfordon såsom traktorer och arbetsmaskiner drivs med förnybara drivmedel som biogas, biodiesel och el. Västerås kan bli kommunen där vi använder 100 procent förnybara drivmedel.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel