Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Erik Jersenius ny kulturredaktör på VLT

Erik Jersenius, född och uppvuxen i Norrköping, blir ny kulturredaktör på VLT. Han tillträder den 1 maj.

VLT har inte haft någon kulturredaktör sedan 2009 och med den nya tjänsten görs en satsning på kulturjournalistiken. Erik Jersenius ska också vara en röst i kulturdebatten.

Han är född och uppvuxen i Norrköping, har läst filosofi och religionskunskap i Uppsala och Linköping och journalistik vid JMK i Stockholm.

– Vid sidan av mitt jobb som landstingsreporter har jag sedan 2011 löpande skrivit om litteratur, konst, idéhistoria och vetenskap.

Han är intresserad av kulturpolitik och kulturekonomi.

– Det fördelningspolitiska är intressant. Frågor som vilka får tillgång till kulturen och vilka får utöva kultur? Det är också spännande med kostnaden i paritet till kvalitén.

Erik Jersenius ska bosätta sig i Västerås.

– Jag ser min framtid där och har fått intrycket att det är en trevlig stad som mår bra.

Varför sökte du jobbet?

– Det har varit en dröm sedan tonåren att jobba heltid med kulturfrågor och kulturjournalistik, att förena kultur med samhällsperspektivet.

Vad vet du om kulturklimatet i Västerås?

– Jag har följt Sinfoniettan lite, men jag har också en ingång i den regional-politiska debatten. Sedan måste jag förstås sätta mig in i de lokala frågorna.

Mer om Erik Jersenius

Ålder: 31 år.

Familj: Singel.

Fritidsintressen: Kultur förstås, sedan tränar jag sex gånger i veckan, styrka och löpning. Jag ser också massor av film, det kan bli tre biobesök på en helg.

Bästa bok: ”Blodets meridian” av Cormac McCarthy.