Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ernst omfamnar Kolsva herrgård

Efter att ha varit gift med Ulla i 36 år har Ernst Kirchsteiger hittat en ny kärlek: Kolsva herrgård.

Annons

- Jag bara låg och flämtade när jag kom hit första gången. Hela teamet är så djävulskt entusiastiskt över den här platsen”, säger Ernst, dagen före premiären av sjätte säsongen av Sommar med Ernst.

Kolsva herrgård är alltså föremål för den sjätte säsongen av Sommar med Ernst.

Barfotageneral Kirchsteiger (ja, han är lika trevlig som han verkar på tv) har den här gången tagit sig an en gammal trädgårdsmästarbostad med tillhörande orangeri.

Och attraktionen – den är alltså i det närmaste total- från huvudpersonens sida.

– Ja, gud. Jag kände direkt att den här kåken är vänlig. Och så måste det vara för att jag ska ticka igång på ett projekt. Jag måste få energi från det jag tar mig an, för att kunna förmedla det i tv-rutan.

Serien började spelas in i april och hittills är fem program klara. Det första ser ni på TV4 klockan 20.00 i morgon, torsdag.

– Allt har gått hur bra som helst. En trappa rasade, men tack och lov var det ingen i närheten, men annars? Nä, det har varit lugnt. Det enda skulle väl vara klimatet. När vi började spela in var det svinkallt. Snoret droppade från näsan, men sedan står man ändå där i sin tunna skjorta och babblar, säger Ernst och skrattar.