Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Espressohouse slår igen

Espressohouse stänger sitt kafé i Igor vid årsskiftet. Nancys freshfood överväger också att slå igen i gallerian.

De runt 40 butikerna i Igor har i de flesta fall kontrakt som löper. BR leksaker kommer dock, som VLT rapporterade förra veckan, att stänga efter nyår. Espressohouse i entréplanet gör också det. Företaget har valt att inte förlänga hyresavtalet.

Varför stänger ni?

– För att vi satsar på våra andra shoppar i stan. Det har inget att göra med att det blir nya ägare, säger distriktschefen Marcus von Tell.

Josefine Bäckström är barista på Espresso house i Igor:

– Gallerian är fin, men läget är inte så bra för oss. Det är för öppet och många som passerar på väg in och ut, säger hon.

De fyra anställda i Igor får jobba kvar på företagets övriga kaféer i stan.

Gabriel Turan, ägare till restaurang Nancys freshfood på andra våningsplanet, är tveksam till att fortsätta när hyreskontraktet går ut i mars nästa år.

– När gallerian öppnade gick det väldigt bra, men nu är det för få kunder i city helt enkelt. Sedan Erikslund öppnade märker vi av konkurrensen, säger han.

Gabriel Turan ska träffa de nya fastighetsägarna under nästa månad – och han har ännu inte bestämt om restaurangen ska flytta men det lutar åt det.

– Det är inte så enkelt att hitta bra lokaler i city. Vi har haft bra hyror här, men när lönsamheten är dålig går det inte att fortsätta hur länge som helst. Vi tänkte faktiskt stänga redan förra året.