Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett års fängelse för våldtäkt

Den 31-årige mannen tvingade sig på den sovande kvinnan efter en fest. Nu två år senare kom tingsrättsdomen: ett års fängelse för våldtäkt.

Kvinnan hade festat tillsammans med sina kamrater i Köping, och gick för att sova i en av kamraternas lägenhet. I lägenheten fanns en 31-årig man som hon var bekant med.

Under natten vaknade kvinnan av att 31-åringen ofredande henne, något som tingsrätten bedömde vara av så grov art att det kunde jämföras med samlag under tvång. 31-åringen själv har i förhör uppgett att han inte kommer ihåg så mycket av det inträffade, då han vid tidpunkten var berusad.

I förhören med de personer som fanns i lägenheten vid händelsen, framgår det att mannen tidigare har gjort liknande handlingar. 31-åringen döms nu av tingsrätten i Västmanland till ett års fängelse för våldtäkt och döms även att betala ett skadestånd till kvinnan på 55 000 kronor.